Bild: 365daysofastronomy.orgI morse damp det ner ett mejl från ingen mindre än världens bästa planetbloggare Emily Lakdawalla. Jag ska få göra en poddradiosändning åt det Internationella Astronomiårets roligaste projekt, 365 Days of Astronomy. Där joinar jag alltså Assi som ska sända i augusti. Totalt blir det en podcast om astronomi och rymden varje dag under hela 2009, det mesta på engelska men var så säker att min kommer vara svenskavänlig. Om allt går bra får jag måndagen den 2 mars. Sjukt snart med andra ord.
Vi återkommer med fler tips så att du kan ladda upp inför astronomiåret 2009. Det är mycket på g redan i januari: kolla efter vad som händer på astronomiårets svenska hemsida.

  • Roligt att det är flera svenskar som ska vara med. Funderar själv på att ställa upp men hittills har jag inte kommit på något bra ämne. Det faktum att det är rätt många personer som kommer lyssna gör att man vill ha ett bra ämne 😉 Det är även lite större än att hålla ett föredrag för ~30 personer.

  • Säg inte så, jag blir en smula stressad!

    Nu fick jag dessutom reda på att sändningen måste vara på engelska. Astronomiåret må alltså vara internationellt men som vanligt sker det roliga på de engelskspråkigas villkor.

    Trist, men jag ska göra mitt bästa att komma runt det på något sätt…

  • Men lägg av Robert. Din engelska är 1000 gånger bättre än min :P. Det är jag som ska vara orolig ^^