Många skrev igår om de resebyråerna som nu blivit återförsäljare för Virgin Galactics planerade resor från Kiruna till där rymden börjar ovan atmosfären (NBK, SR, DN). Leif har detaljerna på rymdturism.se, samt länkar till de tre svenska företagen, Ishotellet, Upplevelsepresent och The Search. Tråkigt nog går det ännu inte att lägga en rymdresa i varukorgen ens om man har de nödvändiga 1,7 miljoner på kontot. Hos Malmös The Search kan man i alla fall redan lägga en bokningsförfrågan, eller mejla den nyutnämnde ’rymdagenten’ Andreas Axelson.
Dag Kättströms artikel om rymdturism från Kiruna i Populär Astronomi 2008/3 (pdf)

Bild: Rymdbolaget
Virgin Galactics återförsäljare poserar med en modell på bärflygplanet WhiteKnightTwo. Från vänster: Anders Martin Larsen från danska Hannibal & Marco Polo, Teppo Viiperi och Mari Rouvi från helsingforsbyrån Area Travel Agency, Ishotellets Roland Sand, Andreas Axelson från The Search och Upplevelseakutens vd Lasse Schmidt.