Näraliggande stjärnan Fomalhaut omges av en ring av stoft – och kanske en dold planet. Ringen framträder i en ny bild från rymdteleskopet Hubble. Märkligt nog ligger stjärnan inte precis i mitten av ringen. Det tyder på att det finns en planet med elliptisk bana inuti ringen.
Pressrelease på hubblesite.org

Bild: NASA/ESA/P. Kalas/J. Graham (UCB)/M. Clampin (NASA GSFC)
Stjärnan Fomalhaut omges av en ring av stoft och bråte. Ringen ligger en bra bit ut från stjärnan – den skulle lätt kunna rymma alla planeter i vårt solsystem. I den här bilden har stjärnan subtraherats bort. Den ligger i varje fall inte riktigt i mitten av ringen, vilket man skyller på en dold planet. Bild: NASA/ESA/P. Kalas/J. Graham (UCB)/M. Clampin (NASA GSFC)

Det gick förresten inte så bra för solsegelfarkosten Cosmos-1. Kort efter uppsändningen tappade man kontakt med raketen, och än så länge vet man inte om den nådde den planerade banan eller kraschade ner igen.
Artikel på Spaceflight Now
Cosmos-1-bloggen hos Planetary Society