Expressens ledarskribent Ann-Charlotte Marteus tycker att rymdprogrammen kan lika gärna läggas ner. Motivering? Rymden är tråkig. Astronauten Christer Fuglesang är tråkig. Eventuella utomjordingar skulle vara lika exotiska som norrmän. Marteus skriver i allmänhet sansade ledare, men den här färden mot planeten Humor bara förbryller. Är det här kritik mot nuvarande rymdhaussen eller mot det onödiga med den mansdominerade rymdfarten? Sådant skulle inte sitta helt fel en dag som denna, då ett reklamfinansierat golfslag från Internationella rymdstationen är en världsnyhet (’viktigt trams’, kommenterar en kluven Dag Kättström i SvD – Waldemar Ingdahl är å andra sidan odelat positiv). Men Marteus tycks inte få fram något. Det är synd. Jag hade faktiskt velat veta vad hon tycker.

Kanske dock ett ämne för nyss nämnde Waldemars vetenskapsbloggarfrukost den 14 december.

Andra bloggar om: , , , ,

Bild:
Tråkig sysselsättning? Rymdstationens Michael Lopez-Alegria och Mikhail Tyurin utförde en rymdpromenad i tisdags som bjöd både på golf och undersökning av lastfartyget Progress’ trasiga antenn. (Bild: NASA TV)