Långkörarsonden Mars Global Surveyor hittade något alldeles särskilt innan den tappade kontakt med jorden för en månad sedan. Nysläppta bilder visar förändringar på Mars yta som man tror är gjorda av riktigt flytande vatten. Alltså mycket trevligt bevis för alla som har siktet på liv på mars – antingen i helt marsiansk tappning eller för framtida besök av astronauter från jorden.
Läs mer och se bilderna hos Nasa

Christer Fuglesang och rymdfärjan Discovery kanske inte får åka ikväll som planerat. Vädret är problemet och i Florida är det mest lovande datumet nu nästa tisdag, enligt NASA:s meteorolog på plats. Ändå finns en 40 procents chans att molnläget tillåter uppsändningen strax efter 03:30 på fredag morgon.

Bild: NASA/JPL/Malin Space Science Systems
Mars Global Surveyor har sett nya ljusa tecken på Mars. I gamla fåror ser man ibland förändringar som den här, som forskare tror bildades av flytande vatten som hann rinna ett tag innan det frös till. Klicka för att se alla de nya bilderna. (Bild: NASA/JPL/Malin Space Science Systems)