Enligt planen skulle rymdfärjan Atlantis redan vara på väg mot Internationella rymdstationen. Men den första flygningen efter Christer Fuglesangs har ännu inget nytt datum. I slutet av februari drabbades Kennedy Space Center i Florida av en ovanligt kraftig hagelstorm, som gjorde ett tvåtusental små gropar i isoleringsskummet som skyddar rymdfärjan Atlantis’ bränsletank. Skadorna var tillräckligt allvarliga (och ovanliga) att Nasa ännu inte bestämt hur de ska lagas. Under tiden tickar klockan och uppsändningen riskerar att skjutas upp till i maj eller i värsta fall juni. Nasas ingenjörer hoppas fortfarande att Atlantis kan komma iväg redan i april. Under den kommande veckan ska i alla fall bossen Mike Griffin och andra Nasa-chefer besluta om en ny plan, skriver Spaceflight Now.
NASA:s rymdfärjesida
Astrowebb uppdaterar regelbundet om rymdfärjan

Bild: NASA
Hagelskadorna på isoleringsskummet som skyddar rymdfärjan Atlantis’ bränsletank. Klicka för att se en större bild. (Bild: NASA)