Rockgitarristen Brian May, som var medlem i legendariska bandet Queen, har inte alltid varit involverad i musik. Han var astronomidoktorand vid Imperial College i London i början av 70 talet, men av uppenbara skäl avbröt han sin forskning. Nu på senare år har han återupptagit sina astronomiintressen. Efter succéboken Bang! – The Complete History of the Universe har han dessutom satt sig in i forskningen. Förra veckan besökte han Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC) i Spanien, för att återuppta och utveckla sina 30 år gamla forskningsprojekt.
Läs en av hans viktigaste publikationer hos Nature
The official Brian May web site

BM_b&wathKlicka för att komma till Brian Mays biografi (Bild: The official Brian May web site)

3 KOMMENTARER

  1. Men fick du träffa honom, Kambiz??

    Boken har jag förresten läst. Den ger en snabbtur genom hela astronomin med utgångspunkten i big bang, och den är en trevlig läsupplevelse. Som medförfattare har han Chris Lintott (som förresten bloggar på chrislintott.net) och gamle hjälten Patrick Moore.

    /malte, som var doktorand på samma ställe lite senare än Brian May

  2. Ursäkta mitt sena svar. Jag sitter på ett hotell i Tenerife bland 150 astronomer, och det är svårt att sno till sig en IP address för att komma online.

    Jag fick bara ett skymt 🙁 för att jag var tvungen att springa iväg och luncha med en annan kändis, Bruce Elmegreen, som är inbjuden till Sverige för att hålla specialföredrag för Kungen under utdelningen av Craaforspriset.

Comments are closed.