Bild: NASA tv
En mås drar förbi med Endeavour på väg till rymdstationen i bakgrunden. (Bild: NASA tv)

Rymdfärjan Endeavour är på väg till rymdstationen, rapporterar bland andra DN och Expressen (’Skolfröken skjuts upp i rymden’). Bloggaren Aggeman undrar när vi får de första larmrapporter om skadade värmeskölder och hot om olyckor vid återinträde. Visst känner man igen rymdfärjesagans beståndsdelar varje gång när de dyker upp. Men det finns en underliggade berättelse om rymdstationens uppbyggnad, en till om dessa rymdfärjornas sista år, där mycket, stort och smått, står på spel. När flyger Christer Fuglesang igen? Klarar NASA all kritik? Hinner de laga Hubbleteleskopet? Och blir rymdstationen som det är tänkt startpunkten för nya besök på månen och resor vidare till Mars?
Andra bloggar om: , , ,