Rymdfärjan Atlantis var tänkt att åka upp till rymdstationen i början av december, men strul med bränsletankssensorer försenade resan ordentligt. Nytt datum är torsdagen den 7 februari, med uppsändningen tidigast klockan 20.45 svensk tid. Om vädret ställer till kan det bli fredag eller lördag istället. Mer som vanligt på NASA:s rymdfärjesidor och hos Johnny Rönnberg på Astrowebb. Andra rapporter finns hos Ny Teknik och Allt om vetenskap. (Konfidentiellt till AoV: Välkomna som konkurrent på rymdnyhetsfronten! Glöm nu inte skaffa RSS bara.) Atlantis bär för övrigt på europeiska forskningslabbet Columbus, och hos ESAs Columbus-blogg kan man få den europeiska vinkeln på denna rymdfärjeresa.

Bild: NASA
Rymdfärjan Atlantis (med europeiska labbet Columbus inuti) väntar på startplattan på Kennedy Space Center i Florida. (Bild: NASA)