Ni som är bra på internetrykten vet redan om förra veckans artikel i Aviation Week, som kom nästan samtidigt som NASA bekräftat att Phoenix hittat vatten. Då hette det att Vita Huset skulle ha underrättats om en ny upptäckt av marslandaren Phoenix som rörde möjligheterna till liv på Mars, och till och med den sommarsömniga svenska bloggosfären (och yrvakna Ny Teknik) hajade till. Sedan förnekades uppgiften hos Phoenix’ mikroblogg på Twitter och nu meddelar NASA att det blir en presskonferens om saken på tisdag klockan 20 svensk tid. Den som väntar små gröna gubbar lär bli besviken. Hos Planetary Society har Emily Lakdawalla listat ut vad det kommer att handla om, nämligen mätningar av perklorat-joner gjorda med två olika instrument, och som kanske utesluter att liv nånsin varit möjligt därborta i Mars polartrakter – men kanske inte gör det. Antagligen intressanta grejer, men inte riktigt sånt som George W. Bush skulle tycka var spännande. Mer senare.


Phoenix smakar på marsgrus – men det är inget som presidenten behöver bry sig om.

1 KOMMENTAR

Comments are closed.