Fuglesangs svenska kamera. Svenska teknikföretaget Flir Systems levererar en värmekamera till NASAs rymdfärja, och Christer Fuglesang blir en av de första astronauterna som får använda den. Kameran ska tidigt kunna se eventuella problem med rymdfärjans värmesköldar.
Artikel i DN

Stjärnan bakom supernovan. Forskare i Kalifornien har identifierat stjärnan som exploderade som supernovan 2005cs som vi skrev om förra veckan. Gamla bilder tagna av Hubble-teleskopet visar en röd superjätte som ligger precis där supernovan smällt. Stjärnan hade en massa på ungefär 10 gånger solens innan den sprängde sig själv i bitar.

Bild: NASA/JPL-Caltech/UMD
På tal om att sprängas i bitar… Den här fridfulla bilden är på kometen Tempel 1, plåtad av Deep Impacts minisond strax innan den träffade kometen. Deep Impacts resultat verkar tyda på att kometen är ganska porös, men håller ihop under sin egen tyngd. (Bild: NASA/JPL-Caltech/UMD. Se fler bilder och videor.)