Nya bilder på Pluto från rymdteleskopet Hubble visar två små prickar som rör sig i närheten av planeten. Två nya månar ser det ut som. Nya observationer är planerade för februari för att kolla om de verkligen rör sig runt Pluto som den redan kända månen Charon gör.
Mer på hubblesite.org

Det har förresten inte gått så bra för studentsatelliten SSETI som vi skrev om häromdagen. ESA tappade kontakt med sonden i fredags efter att kraftsystemet ombord havererat. Men det var en bra erfarenhet för studenterna, menar projektledaren Neil Melville.
– Nu har vi verkligen upplevt allt, säger han.
Mer hos ESA

Bild:  NASA, ESA, H. Weaver (JHU/APL), A. Stern (SwRI) och HST Pluto Companion Search Team
Allt fler månar upptäcks bland småplaneterna bortom Neptunus. Plutos nya kandidater till månar ligger ungefär 40.000 kilometer från Pluto. Bild: NASA, ESA, H. Weaver (JHU/APL), A. Stern (SwRI), och HST Pluto Companion Search Team