Onsdagens totala solförmörkelse blev ett minne för livet för de lyckliga som såg den, men partiell i alla bemärkelser (tack vare vädret) här i Sverige. Vad hade vi gjort för att förtjäna detta? I Nigeria försäkrade i alla fall delstaten Gombes polischef att förmörkelsen inte hade något med samhällets moraliska förfall att göra. Oro för att jordbävningar skulle följa solförmörkelsen som de gjorde 1999 har varit ett problem i Turkiet, enligt Hürriyet. Glädje och applåder verkar ha varit en vanligare reaktion hos åskådare. Kolla till exempel turkiska tidningen Milliyets inspelning från turkiska CNN, eller jubeln på liveinspelningen tagen av University of Cape Coast i Ghana. Nätets mest populära livesändning var nog Exploratoriums från turkiska Side. Vad gäller stillbilder bjuder Dagens Nyheter på ett mycket fint bildspel, medan Aftonbladet samlar några läsarbilder. Fotobloggaren Anders Hultman fångar sorgset Stockholms molntäckta förmörkelse.