Inget kan bräcka fördelarna med att använda antimateria som bränsle för framtidens rymdfärjor. Dessa kommer att vara superlätta och kan nå enorma hastigheter. Trots detta, är vi långt ifrån att kunna konstruera sådana i och med deras höga kostnad och instabilitet. Dessutom är avgaserna mycket farliga och för tillfället ohanterliga. Antimateriefärjan kan trots allt vara en stor del av lösningen till en bemannad mission till mars eller andra planeter, och därför har NASAs Institute for Advanced Concepts dragit igång ett projekt för att undersöka möjligheterna.
Läs mer hos NASA

Bild: NASA/NIAC
Klicka för att se en skiss av bränslesystemet. (Bild: NASA/NIAC)

1 KOMMENTAR

  1. Ja det hade ju inte varit helt fel, bara det att man inte kan ha förvara anti-materia hur som hellst eftersom det är som det låter anti-materia, möts materia och anti-materia så tar de ju ut varrandra så man måste förvara anti-materian i ett antal elektriska och magnetiska fält.

Comments are closed.