genesis-1-firstEn prototyp av en uppsättning av uppblåsbara moduler för framtida rymdturister. (Bild: Bigelow Aerospace)

Drömmen om att alla ska kunna besöka rymden kan ses ligga långt in i framtiden. Rymdturismen är ett projekt som siktar på att möjliggöra detta för oss. Igår togs denna projekt till ännu en ny fas genom en lyckad upskjutning av en uppblåsbar farkost, så kallad Genesis I, som byggts av Bigelow Aerospace. Farkosten bars på en rysk ballistisk missil upp till 550 kilometers altitude. Denne har nu öppnat upp sina solpanelar och sitter i en stabil bana runt jorden. Försedd med en GPS system, spårning av Genesis I kommer att förse oss med data om hur dess innre tillstånd ändras, och vad som behöver förbättras för att turister ska trivas inne i farkosten.
Läs mer hos space.com
Läs mer hos Bigelow Aerospace