Ingen bild idag, för det ska handla om radio. SR P1 kör just nu sommarserien Under stjärnorna som smidigt varvar ett besök hos Tycho Brahes observatorium på Ven med samtal om den moderna astronomin. Sista programmet går på söndag och handlar om nya tidens rymdkapplöpningen, säkert med en del andra utfall. Senaste programmet finns också utlagt för nätlyssning. På SR Gotland idag är gammablixtmannen Jesper Sollerman sommarpratare. Repris imorgon – redan nu kan man lyssna på programmet på SR Gotlands webbsidor. Här på Populär astronomi har vi inte börjat med poddradio än, men det har man sen ett tag i USA. Slacker Astronomy är ett småkaotiskt pratigt radioprogram med lågbudgetkänsla, som saknar lite Vetenskapsradions avslappnade kunskapsförmedling men har också en viss energi som man annars hittar alltför sällan hos Sveriges Radio.