Rymdfärjan Atlantis får vänta ännu längre på uppsändning. I fredags träffades uppskjutningsanläggningen vid Kennedy Space Center av ett kraftigt blixtnedslag. Nu drar den hotfulla tropiska stormen Ernesto allt närmare Floridas kust. NASAs ingenjörer har beslutat att rulla tillbaka Atlantis till sitt skyddande Vehicle Assembly Building. Risken finns att vädret kräver ett antal till sådana här notiser – fönstret för uppsändning sträcker sig ända till 13 september. Sannolikheten att Christer Fuglesangs tänkta julfirande i rymden hotas är i alla fall liten än så länge.
Senaste nytt på NASAs rymdfärjesida
Artikel på New Scientist Space

Bild: NASA-GSFC, data från NOAA GOES
Mitten på tropiska stormen Ernesto befann sig strax öster om Kuba i lördags då vädersatelliten GOES tog denna bild. Kennedy Space Center ligger på Floridahalvöns ostkust. (Bild: NASA-GSFC, data från NOAA GOES)