Det blir radarparet Christer Fuglesang och Robert ’Beamer’ Curbeam som får utföra en extrainsatt rymdpromenad natten till tisdag svensk tid, rapporterar bland andra ESA. Det är Internationella rymdstation ISS’ besvärliga gamla solpanel som ska rullas ihop, något som man inte lyckats med trots både fjärrstyrda och handgripliga försök under tredje rymdpromenaden i fredags. Tidplanen efter den nya rymdpromenaden blir lite tajtare än förut. Rymdfärjan Discovery kopplas bort från ISS sent på tisdag kväll, sedan kommer den pirriga återinträdet i atmosfären och slutligen landning klockan 21.55 på fredag kväll.
Rapport i DN
Vår Christer Fuglesang-länksamling

Bild: NASA
Christer under rymdpromenaden som skulle vara hans sista. Nu när kollegan Sunni Williams fått under tredje rymdpromenaden träna på vara ute i rymden inför sin sex månaders vistelse på rymdstationen, så det blir Beamer och Christer som får uppdraget att lösa solpanelsstrulet. (Bild: NASA)