Bilder från helgens månförmörkelse finns att hitta lite varstans på nätet. Snyggast är kanske finländaren Jonas Thoméns animering av hela förmörkelsen. Andra fina bilder hittar du hos P-M Hedén och bloggarna Anna Toss och Stefan Jansson. Själv kollade jag med kikare från en fåtölj på balkongen, och njöt som mest när lilla stjärnan 59 Leonis försvann bakom månens röda södra kant för att sedan komma ut igen någon halvtimme senare, mitt under förmörkelsen. Nästa månförmörkelse som syns från svensk mark blir klockan tre natten mot fredagen den 21 februari 2008.

Bild: PA
Bengt Rutersten i Stockholm fångade månförmörkelsens utveckling natten mot söndagen. Fler bilder finns på hans hemsida. (Bild: ©Bengt Rutersten)

2 KOMMENTARER

  1. Och drygt tre månader senare hittar jag hit! Tack för länken. Hoppas ni har det kul i Kina Anna!

Comments are closed.