Rymdens kommersialisering fortsätter. Kosmologiprofessorn och författaren Stephen Hawking har inte varit i rymden ännu, men nu har han i alla fall fått uppleva tyngdlöshet. I torsdags flög han med ett störtdykande flygplan i företaget ZeroGs regi. ZDNet har några roliga bilder på händelsen. Närmare rymden kom askan efter skådisen Jimmy Doohan, bättre känd som Scotty i Star Trek. Men som SVT påpekar, någon sista vila blev det inte fråga om, utan en tur och retur-resa till ynka 112 kilometers höjd. Detaljerna finns på till exempel startrek.com. Den som vill, vad ska vi säga, testamentera en slant till en sådan resa kan kolla prislistorna hos Celestis Memorial Spaceflights. För dryga 3500 kr kan en gram av dina kvarlevor göra samma resa som Doohan. Men inte ens om man väljer de dyraste alternativen hamnar askan i rymden.

Bild: Zero G
Professor Stephen Hawking tycker att mänskligheten bör börja rulla ut i rymden. Det har han inte själv gjort, men lite viktlöshet i ett omgjort flygplan var i alla fall nåt. (Bild: Zero G)