Sugen på planeter? Lättast att pricka in just nu är Venus, som överglänser allt annat i väster efter solnedgången. Sedan när det blir mörkt framträder planeten Saturnus, som lyser som en klar gul stjärna i söder framåt kvällen. I en fältkikare kan man se att den är lita avlång på grund av ringarna. Just nu befinner sig Saturnus i stjärnbilden Lejonet. För en karta på webben, se till exempel Yoursky. Blir det ändå mulet finns det nya bilder och filmer på Saturnus på hubblesite.org, och på sonden Cassinis hemsida kan man se de allra senaste närbilderna på ringarna, planeten och dess månar.


Hubbles nya bilder på Saturnus som den såg ut 2003 finns redan uppe som filmer på Youtube. Fler finns att ladda ner på hubblesite.org Bild: NASA, ESA, E. Karkoschka (University of Arizona) and G. Bacon (STScI)