DN skriver äntligen om hur du hittar kometen 17P/Holmes på natthimlen. Som sagt var jag ute igår kväll och kollade diverse platser i Stockholm för att se hur bra du kan se kometen med blotta ögat när du är ute och röjer på stan. Här kommer Populär astronomis lilla guide till kometskådning på stan.

Stureplan är utan tvekan bästa platsen. Belysningen här är överkomlig och vid klart väder blir kometen en baggis att identifiera. Titta helst från East-sidan av Birger Jarlsgatan i jämnhöjd med Svampen. Från kl 20 ligger kometen en bra bit över Sturehof och fortsätter att vara synlig hela natten.
Medborgarplatsen är också lovande. Från torgets mitt, titta uppåt från hotell Malmen.
Skanstull rekommenderas dock inte. Här skulle belysningen till och med irritera Johan Norberg. Ta istället en kort promenad ut på bron mot Gullmarsplan eller in mot Söders mindre upplysta delar.

Andra bloggar om: , , , , , ,