omslag4-2007_storEtt nytt nummer av Populär Astronomi har kommit från trycket och släpps idag. På omslaget syns solen, och inuti tidningen kikar vi närmare på hur solen påverkar jordens klimat. Även om växthusgaser står för den senaste tidens uppvärmning, så forskas det febrilt om solen, dess aktivitet och hur alltsammans påverkar oss härnere. Det skriver Henrik Lundstedt om, medan Susanne Höfner blickar riktigt långt framåt mot när solen blir röd jätte. Då kan det verkligen vara dags att söka sig någon annanstans.

Annat skoj i det tjocka 56-sidiga numret: bildspecial om kometen Holmes, de tappra björndjuren, Malcolm Fridlund skriver om ESAs kommande rymdteleskop, Rymdgymnasiets Eliza Blomberg skriver om kärleksdoftande experiment, och Niklas Olaison berättar om prästen som höll på att uppfinna big bang redan på 1200-talet. Vi har även debatt om Mikael Genbergs kontroversiella månhusprojekt, intervjuar danska stjärnskottet Anja Andersen och recenserar Christer Fuglesangs nya böcker. Plus nyheter och stjärnkartor och mer därtill.

Populär Astronomi finns numera hos Press Stop och samtliga Interpress-butiker, eller så kan man ju prenumerera.
Andra bloggar om: , , , , ,