Rymdfärjan Atlantis är sedan i lördags dockad vid rymdstationen. Idag utför astronauterna Rex Walheim och Stanley Love den första rymdpromenaden, som ska förbereda den europeiska labbmodulen för sin efterlängtade installation. Tyske astronauten Hans Schlegel är enligt ESA nu tillräckligt frisk för att i alla fall kunna hjälpa till med rymdpromenaden från inuti rymdstationen. NASA vägrade i lördags specificera ens vilken astronaut det var som var sjuk. Någon större mörkning verkar det dock inte vara fråga om, enligt Spaceflight Now. Svaret på tyska blaskan Bilds ’Är han för gammal för rymden?’ (Schlegel är 57) verkar ändå vara ’nein’ (mer finns hos FR-online.de och DN). Det sagt hittar man inget skvaller på ESAs Columbus-blogg, som tycks ha blivit såpass officiell att den förlorat nästan hela sin blogg-känsla. Synd.
Om rymdpromenaden hos Spaceflight Now
Hamburger Abendblatt undrar varför NASA teg

Bild: NASA
ESAs forskningslabb Columbus väntar på installation utanför rymdstationen ISS. (Bild: NASA)