NASA/JPL-Caltech/Univ of Arizona Phoenix har börjat skicka hem bilder från Mars polartrakter, som du kunnat läsa både här, hos Rymden i dag, i Aftonbladet och i DN. De första färgbilderna hittar du här hos University of Arizona. Men du kanske kan göra bättre själv. NASA släpper nämligen massor med obearbetade bilder och hoppas (enligt Emily Lakdawalla hos Planetary Society) att amatörer hugger till och gör egna mosaikbilder av råmaterialet. Känner du för att photoshoppa fram en egen marsupptäckt hittar du basinfo om Phoenix’ kamera här och råkorten här. Vill du bara se vad andra lyckats göra så kan du kolla diskussionsforumet på unmannedspaceflight.com. Till höger: marken under Phoenix’ fötter. Jag lekte bara med kontrasten, men med tålamod, tur och bildbehandlingsskills kan du kanske hitta något alldeles unikt bland Phoenix alla bilder.