Den 5 september har en ny animerad storfilm från Pixar svensk premiär: WALL-E. Filmen utspelar sig år 2700 och handlar om en liten städrobot som glöms kvar på Jorden när människorna flyr på grund av överkonsumtion och miljöförstöring. Precis som tidigare Pixarfilmer har WALL-E redan hyllats av kritikerkåren i USA, där den hade premiär 27 juni i år. Det ska vara en gullig film om en snäll liten robot som försöker städa upp efter att de dumma människorna har förstört jorden. Ovanligt nog saknas dialog i första halvan av filmen. Den främsta kritiken rör dock inte detta, utan att filmen tappar sitt magiska skimmer när dialogen väl kommer igång i den andra halvan. Storyn har även beskrivits som lite tunn.

Filmen har regisserats av Andrew Stanton (som ligger bakom Hitta Nemo och Ett småkryps liv) och är ett samarbete mellan Pixar och Disney.