Igår berättade Populär Astronomi om den kommande Sverigepremiären av filmen WALL-E. Samma dag gick ESA ut med att de lanserar en ny webbsida om den nyfikne lille roboten på sin internationella portal. Via webbsidan länkas besökare vidare till ESA:s barn- och utbildningssidor där de kan lära sig mer om rymden och om ESA:s projekt. Detta kan vara första gången i ESA:s historia som de samarbetar med Disney kring en animerad figur. På så sätt slås två flugor i en smäll – både ESA och Disney/Pixar får reklam.

Det verkar som om ESA helt enkelt tar efter NASA, som redan samarbetar med Disney kring filmen, både på webben och i kampanjer i samband med att filmen har premiär i olika länder.


Så här ser ESA:s nya webbsida om WALL-E ut. Den riktar sig till alla som vill
lära sig mer om rymden och ESA:s projekt. Copyright @ 2008 ESA / Disney-Pix