Molnen över Stockholm skingrades och kombinationen Midnattslopp/månförmörkelse var nästan lite magisk, något som söderbloggaren Annika Käller också lagt märke till. Jag vet dock inte om det var många som fattade vad som försiggick på himlen, speakerrösten vid starten hyllade den fantastiska sommarkvällen men inte dess, äh, stjärna. Jag tog en dokumentationsbild med mobilen och fältkikaren – den var kass men ett fint minne. För en riktigt fin och snabbt upplagd bild på månförmörkelsen, kolla istället Fredrik Waldhs som han tipsat om på Astronomiguiden. Sen har DN en bild signerad Clas Svahn. Tänka sig: solförmörkelse, meteorregn och månförmörkelse utan problem med moln. Hur gick det för er andra trekämpar därute?


Lördagens månförmörkelse när den var som bäst, tagen med en 8 x 25-kikare och en Nokia E51: ingen astrofotoutrustning direkt. Men ändå. Klicka på bilden för att istället se Fredrik Waldhs bild från Norrköping.