Förra veckan tipsade Assi om nya videon med Alicia Keys, som innehåller både en rymdfärjeuppskjutning och en cameo av Christer Fuglesangs astronautkollega Joanie Higginbotham. Nu kommer ännu ett bevis på astrointresse hos en rnb/hiphop-kändis. I videon till Kanye Wests nya Love lockdown (se den på hans hemsida) så grubblar hiphopstjärnan över sina kärleksbekymmer i en såndär stiligt sparsamt möblerad lägenhet – med ett mindre refraktorteleskop i fönstret. Nu är det dagtid i videon, så det går inte att avgöra om West bara har teleskopet som en cool prydnad eller om han verkligen har blivit amatörastronom, (kanske nu efter samarbetet med svenska syntduon N.A.S.A, SvD).
Jag gissar att svaret hänger på teleskopets kvalité. Då behöver jag er hjälp av er amatörastronomer därute. Ser det ut som att Kanye West skaffat sig ett vettigt instrument?


Har Kanye West skaffat ett bra teleskop? Klicka för en större bild, eller här för att se videon. (Bild: kanyeuniversecity.com)