För en månad sen, mitt under finanskrisens värsta dagar, skrev vi om hur asteroiden 2008 TC3 brann upp i atmosfären över norra Sudan. Inga rapporter har kommit därifrån, men nu har NASA släppt en ordentlig rapport över händelsen (tack till bloggen Transient Sky). Coolast är utan tvekan observationen som ett tyskt meteoritfans med alias Zumthie gjorde. Zumthie tittade nämligen på en egyptisk webcam 725 kilometer från nedslaget, och lyckades fånga ögonblicket då asteroidblixten lyste upp hus och föremål runtomkring. Bland annat en surfbräda. Observationen rapporterades på ett tyskt meteorforum och Zumthie har publicerat sina skärmdumpar här på sin hemsida. Löjligt coolt.
[Uppdatering: Nu har en bild från Sudan kommit fram. Inte på själva explosionen, men väl på svansen efter den. Kolla här hos Universe Today och lördagens APOD.]