Många skrev igår om de resebyråerna som nu blivit återförsäljare för Virgin Galactics planerade resor från Kiruna till där rymden börjar ovan atmosfären (NBK, SR, DN). Leif har detaljerna på rymdturism.se, samt länkar till de tre svenska företagen, Ishotellet, Upplevelsepresent och The Search. Tråkigt nog går det ännu inte att lägga en rymdresa i varukorgen ens om man har de nödvändiga 1,7 miljoner på kontot. Hos Malmös The Search kan man i alla fall redan lägga en bokningsförfrågan, eller mejla den nyutnämnde ’rymdagenten’ Andreas Axelson.
Dag Kättströms artikel om rymdturism från Kiruna i Populär Astronomi 2008/3 (pdf)

Bild: Rymdbolaget
Virgin Galactics återförsäljare poserar med en modell på bärflygplanet WhiteKnightTwo. Från vänster: Anders Martin Larsen från danska Hannibal & Marco Polo, Teppo Viiperi och Mari Rouvi från helsingforsbyrån Area Travel Agency, Ishotellets Roland Sand, Andreas Axelson från The Search och Upplevelseakutens vd Lasse Schmidt.

3 KOMMENTARER

 1. Underbart att se att det nu går att boka resor till rymden. Jag är övertygad om att det kommer bli tillräckligt många som har pengarna.

  vår moderna tids enda chans kvar att få bli Pionjär. Hemsidan för The Search är spännande med många härliga äventyr.

  Fredrik

 2. jag undrar på ett ungefär
  hur långt tid innan planerar man en rymdresa?
  hoppas på svar för ett skolarbete
  tack på förhand

 3. @Frida: Är man proffsastronaut som t ex Christer Fuglesang kan resan planeras kanske uppemot ett år i förväg. För rymdturister är det kortare: enligt Virgin Galactics hemsida krävs bara 3 dagars träning innan, men bokar man nu så kan det kanske dröja flera år innan man kommer iväg.

Comments are closed.