Rymdkanalens blogg börjar skruva upp tempot en smula inför Christer Fuglesangs andra resa till rymden (tidigast den 18 augusti enligt senaste beskedet). Mellan 1 och 8 juli en ny kort videointervju varje dag med allas favvoastronaut. I den första intervjun (se nedan!) berättar han om sina kollegor på rymdfärjan Discovery. Vi får reda på varför han tycker att sin befälhavare är ’speciell’ och en annan är besättningens ’gråa eminens’. En sak som Christer Fuglesang inte kommenterar är att han bland världens astronauterna inte längre är den med svenskaste namnet. Häromdagen utsåg NASA nio nya astronauter, tre tjejer och sex killar, och bland dem finns läkaren Kjell Lindgren. Som är vad jag lyckats utröna inte ett dugg svensk – han är amerikan född i Taiwan.


Rymdkanalens intervju nr 1 med Christer Fuglesang. I skärgårdsmiljö med just fågelsång i bakgrunden. (video: Rymdkanalen)