Natten till onsdag svensk tid är det solförmörkelse i Asien och Internationella astronomiårets mesta himlafenomen. Vår reporter, astronomen Alexis Brandeker har åkt till Kina med Populär Astronomi-tshirt på och systemkameran i högsta hugg. Målet är att uppleva förmörkelsen från Shanghai.
– Nu är jag i regniga Beijing, skriver Alexis i ett första mejl. Tyvärr verkar väderprognosen inte så lysande för på onsdag heller. Men det verkar vara en trevlig grupp i alla fall. Vi har gratis internet på hotellet, men Facebook och Twitter är blockerade – argh!
Alexis medverkan på resan är ett samarbete mellan Populär Astronomi och göteborgsföretaget Phoenix Travel.

Foto: Alexis Brandeker
Stadsvimmel i Beijing innan resan går vidare till Shanghai. Med videokamera i mitten är Alexis’ medresenär Staffan. (foto: Alexis Brandeker)