bild: NASA
40 år senare: Apollo 11-landaren Eagle med skugga. Området på bilden, som togs förra veckan, är bara 300 meter brett. NASA räknar med att kunna ta fler kort med ännu bättre skärpa när LRO kommer igång på riktigt med sitt kartläggningsuppdrag. (Bild: NASA)

Måndagen den 20 juli är det 40 år sedan Neil Armstrong var först att sätta foten på månen. NASA har ju släppt nya restaurerade filmer från den första månlandningen. Nu kommer nytagna bilder på fem av de sex platserna på månen där astronauter har gått. Bakom korten är sonden LRO, Lunar Reconaissance Orbiter. På bilden ovan glänser landaren Eagle svagt i solljuset meden en 30 meter lång skugga sträcker sig bort från den – de andra bilderna är om nånting ännu häftigare. Där Apollo 14 landade 1971 syns till exempel astronauternas fotspår kvar i månstoftet.

2 KOMMENTARER

  1. ärligt? var du?, hmm ja förstår inte vad du menade, vad kan vara stora skillnaden med månsskådning eller månskådning? 😛 elr menar du måns på ena och månen på andra? hehe xD

Comments are closed.