Bild: galileoscope.orgKöp innan det är för sent! Ja ingen har väl dött av lite rymdkapitalism. Säger vi.
Det gäller i första hand Galileoscope, det tokbilliga folkteleskopet som massproducerats i Kina på uppdrag av Internationella astronomiåret. Priset åker ligger kvar på 10 dollar tills på måndag, sen blir det 15 USD per teleskop. Inte heller något dumt pris för ett mycket trevligt instrument. Läs mer på Galileoscopes hemsida
Sedan påminner Charlotte på Rymdkanalen att NASA har biljetter kvar till nästa rymdfärjeuppsändning. Ni vet, den då Christer Fuglesang intar rymden för andra gången. Det blir troligen mellan den 23 och 25 augusti, så vitt vi vet just nu. En vuxenbiljett kostar ungefär 300 kr. Erbjuder reseföretagen tillräckligt flexibla biljetter för flyget till Florida? Det är tveksamt, men enligt en första snabbkoll går i alla fall att handla tur och retur-biljett för lite under 5000 kr.
Enda nackdel är väl att en resa till uppsändningen kan krocka med augustis tre svenska stjärnfester: Sagittarius på Öland (19-23 augusti), Träff under stjärnorna utanför Mariestad (21-22/8) och Astronomidagarna på Ven (28-30/8).

3 KOMMENTARER

Comments are closed.