Sveriges astronaut har börjat mikroblogga på den i sammanhanget helt passande tjänsten Twitter. Adressen är http://twitter.com/CFuglesang. Som vi tidigare rapporterat kommer Christer inte mikroblogga från rymden: mer om det skriver han i sitt senaste nyhetsbrev. Det är bara tre veckor kvar för Fuglesang inför andra rymdresan, som väntas börja någon gång kring den 25 augusti. Sedan igår finns hans rymdfärja Discovery framme på startplattan på Kennedy Space Center i Florida. Fler bilder finns hos NASA.
Två av kollegorna på Discovery är förresten redan igång och kvittrar. Jose Hernandez (@Astro_Jose) är med i samma besättning, och finskättlade Tim Kopra (@astro_tim) hämtas hem från rymdstationen. Själv finns jag på Twitter och kvittrar rymdgrejer som @maltesk. Följ gärna.

Foto: NASA
Discovery redo på startplattan, medan vädret gör sig som alltid i Florida påmind i bakgrunden. (foto: NASA)