Stjärnhimlen över Kanarieöarna som timelapse-film: Viaje alucinante av Daniel López. (Se filmen på vimeo.com)

Under en stjärnhimmel i ständig förändring jobbar astronomer och teleskop på världens bergtoppsobservatorier. De senaste veckorna har till exempel ESO:s storbildsprojekt GigaGalaxy Zoom visat upp himlen sedd från dess observatorier i Chile och fått viss uppmärksamhet. Nu tipsar spanske astronomen Ángel López Sánchez på sin blogg om denna trollbindande lilla film från Kanarieöarnas två teleskoptäta observatorier på La Palma och Teneriffa. Bakom timelapse-kameran är astrofotografen Daniel López, på dagarna teleskoptekniker vid observatoriet på Teneriffa. Det är bara att njuta – men är du astronörd så kan du ändå kan hålla utkik för Andromedagalaxen, Hästhuvudnebulosan, Nordiska Teleskopet NOT och kändisfavoriten zodiakalljuset.

4 KOMMENTARER

  1. Ja, visst är det vackert här på La Palma. Jag jobbar ett år på NOT, det är väldigt lärorikt.

Comments are closed.