Det var ett bra tag sedan vi ägnade oss åt de molniga nätternas mesta sysselsättning: YouTube-astronomin. Ingen kikare krävs, bara att man – som förra gången – håller hårt i rymdhatten. Och skådar ordentligt. En Populär Astronomi t-shirt skänker vi till den som skriver en bra observationsrapport som kommentar.

Båda videor härstammar från ljusförorenade men observatorietäta megastaden London. Först ut är skönsjungande Bluey Robinson med balladen I know, som verkar sannerligen gilla maffiga NASA-bilder. Men vad föreställer de?

Smakfullt, eller hur? Hos grimekungen Bashy (han är förresten även bloggare), här tillsammans med sångerskan H-Boogie är det helt andra bullar som gäller. Här gäller det att som Bashys videoproducent samla rymdreferenserna på hög. Vilka hittar du i dansanta Your wish is my command?