Populär Astronomi 2009/4Populär Astronomis maffiga decembernummer är ute och astronauten Christer Fuglesang pryder omslaget. Läs mer om numret här. Som om det var en del av marknadsföringen dyker Christer själv upp i Sverige i slutet av veckan. Inte ensam den här gången: med på trippen är fyra av hans kollegor från flygningen med Discovery tidigare i höst: NASA-astronauterna Kevin Ford, Pat Forrester, José Hernández och rymdpromenadkollegan Danny Olivas. De åker på en turné som börjar med Göteborgs ljusshow fredag den 11 december, sedan uppträdande på gallerian Nordstan på lördag, och flyttar till Stockholm på söndag där det blir öppen föreläsning på Kulturhuset och Luciakonsert på kvällen. På måndag hälsar rymdfararna på statsminister Fredrik Reinfeldt på Rosenbad för att sedan prata rymd med riksdagsledamöter. Sen på tisdag bär det av till Linköping för att hälsa på Christers favoritstridsflygsföretag Saab Gripen International.
Turnéprogram hos Rymdkanalen