Ulf Danielsson uppträder under astronomiåret: i sommar debuterar han som sommarvärd i radio. Foto: Alexis Brandeker.

Värdarna för radioprogrammet Sommar i P1 har avslöjats. Ett fåtal vältaliga forskare finns med i den utvalda skaran, och vi på Popast ser såklart mest fram emot att lyssna på strängteoretikern, fysikern och författaren Ulf Danielsson. Hans program, som handlar om att skapa mening i ett slumpartat universum, går den 22 juli och produceras intressant nog av kulturjournalisten och nyblivna författaren Tove Leffler. Räkna med tankar om verklighetens beskaffenhet (och säkert en smula religionskritik). Andra potentiellt intressanta sommarvärdar 2010 är epidemiologen Annika Linde, poeten Johannes Anyuru (som ibland rör astronomin i sina dikter och som säger sig ha skrivit rymdberättelser under mattelektionerna i skolan) och ingenjören och uppfinnaren (bland annat av ett positioneringssystem som utnyttjar GPS) Håkan Lans.