Under natten kom det mejl från vår utsände i syd, Alexis Brandeker:
Vi fick se en helt sagolik solförmörkelse och en upplevelse att minnas för livet!


Den fantastiska utsikten vi hade mot solförmörkelsen. (foto: Alexis Brandeker)

Solen blev totalt förmörkad precis som den närmade sig de snötäckta bergstopparna i Anderna, med sjön Lago Argentina i förgrunden.


Den totala solförmörkelsen den 11 juli 2010, precis vid solnedgång över de chilenska Anderna, sedd från Cerro Frias i argentiska Patagonien. Resan arrangerades av Thabela Travel i samarbete med Populär Astronomi (foto: Alexis Brandeker)

Himlen var till större delen helt klar med enstaka moln, varav en molntuss gled in över solen under slutet av totaliteten. Flera illrosa protuberanser syntes, liksom tydlig struktur i koronan (som blev gulfärgad precis som både solen och månen brukar bli nära horisonten).
/Alexis (som kommer sova gott på 5-timmarsbussen till Chile)