Måndagen den 20 december 2010 presenterar Populär Astronomi vår lista över årets bästa svenska astronomi- och rymdbilder. Kändisjuryn har sagt sitt och bara publiceringen återstår. Spänningen är givetvis redan olidlig men om du vill spä på den så kan du påminna dig hur förra årets lista såg ut…

5 KOMMENTARER

 1. Hur ser listan ut? Så här ”404 – Hoppsan, här fanns inget att titta på.
  Gå tillbaka till startsidan eller använd sökfältet upp till höger.” slutar länken till förra årets lista.

  Nippe

 2. jag har alltid varit intresserad av att titta på stjärnor ..ja stjärnhimlen ..så mina ögon följer även månens förmörkelse nu på morgonen.Och det jag han med var intressant.Lyckades ta en bild ..lite suddig kanske men jag är nöjd.Så det minnet finns kvar nu 🙂

 3. Fantastiskt Robert! Nu fungerar det, å vilka fina bilder. Måste en av de komma först?

  Nippe

 4. Jag prenumererar på tidningen och läser alltid med spänning tidningen när den dimper ned i brevlådan.

  I senaste numret så finns en artikel i början ”Redaktören skriver – nu skall vi vara vetenskapliga”. Mycket bra att belysa problemet som jag ser det med mångas okunskap när det gäller vad som är vetenskapligt och ej Vetenskapligt.

  Jag har ett bra exempel på hur fel det kan bli pga. okunskap.
  Jag är arbetslös och söker frenetiskt jobb och har naturligtvis en CV. På slutet i denna CV så har jag ett kort stycke som heter personligt, där jag skrivit lite av mina intressen osv. Bl.a. hade jag skrivit att jag är intresserad av Astronomi och Kosmologi och på en en anställningsintervju så frågade både chefen och personalrekryteraren om jag då höll på med horoskop?!! Detta var ändå på ett företag med stor tekniskvetenskaplig kompetens, samt med egen utvecklingsenhet inom elektronikdesign.

  Jag har nu efter moget övervägande tagit bort den delen om Astronomi och Kosmologi i min CV för att inte riskera att mina framtida ansökningar skall åka i papperskorgen därför att okunskapen om vad som är Vetenskap och vad som hör till Pseudvetenskap fortfarande är alltför utbredd.
  Mvh

Comments are closed.