Satelliten UARS beräknas brinna upp i atmosfären natten till lördag. Återinträdet i atmosfären beräknas i skrivande stund till kl 05 med en felmarginal på hela 5 timmar (uppdaterat 23/9 kl 19). Om satelliten fortsätter i sin nuvarande bana så passerar den över södra Sverige vid följande tidpunkter (räknade med Calsky): 21:36 (lågt), 23:08 (högt), 0:37 (mycket högt), 02:08 (högt) och 03:37 (lågt). Varje gång tar satelliten ungefär 6 minuter att åka från väster mot öster.
Den kommer att synas bara om dess delar håller på att brinna upp: om återinträdet börjar tidigare än kl 05 finns det alltså chans att vi kan få syn på det.
Det är fortfarande mycket osannolikt att någon del av satelliten ramlar ner över Sverige, och ännu mindre om återinträdet inträffar senare än sista tiden ovan. Uppdateringar hittar ni hos Aerospace Corporation, NASA och UARS reentry.