Strecket visar var ROSAT kan ha slagit ner (bild från @ROSAT_reentry)

Kvarlevorna efter uttjänta rymdteleskopet ROSAT (tidigare inlägg) kan ha slagit ner på land i sydostasien, men ingen tycks veta var. Officiellt har tyska rymdcentret DLR meddelat att ROSAT gjorde återinträde i atmosfären mellan 01:45 och 03:45 natten till söndag och att inga rapporter om nedslag tagits emot. Liksom med NASA:s havererade satelliten UARS för några veckor sedan vet vi alltså inte vad som hänt. Den hamnade med all säkerhet i Stilla havet. ROSAT kan däremot ha fallit ner över befolkade områden i Burma, Thailand eller till och med i kinesiska miljonstaden Chongqing (AP/MSNBC). Det är bara bristen på lokala rapporter som talar emot det. Tyska astronomibloggaren Daniel Fischer har samlat den aktuella kunskapen om ROSAT:s öde i ett uppdaterat liveblogginlägg (här google-översatt till svenska).
Uppdatering 25 oktober: DLR meddelar officiellt att ROSAT:s återinträde skedde övanför Bengaliska viken. Det är ännu inte känt om satellitdelar överlevde återinträdet.