Vega (Bild: J Huart/ESA)

Ett fel uppstod med vår databas som gjorde att Populär Astronomis webbplats varit nere sedan i fredags. Nu verkar allt vara igång igen, och vi beklagar att det tog så lång tid att lösa problemet.
Universum sover emellertid inte. Våra kompisar i den svenska rymdbloggosfären har rapporterat om Strindbergs intresse för astronomi och smällfärdiga stjärnan T Pyx sedd i röntgenljus (Cassiopeiabloggen), villkoren (hela listan) för liv på andra planeter och NASA:s senaste budgetproblem (Rymdsonder) samt en uppdatering om SpaceX Dragon (hos Astrowebb).
Nu är det väl dags för oss att peta på beslutsfattarna och få reda på vad som egentligen hände med NOT efter förra veckans notis. Under tiden rekommenderas provflygningen av den nya europeiska raketen Vega, som börjar kl 10:40 här live hos ESA.