Dags för årets stora rymd- och astronomifestival – 24 september firar Astronomins dag och natt tioårsjubileum med rymdiga evenemang över hela landet. Årets tema är ”Universums alla solsystem” så räkna med extra fokus på spännande utforskning av vårt eget solsystem och alla nya exoplanetupptäckter som gjorts nyligen! Här guidar vi till några av höjdpunkterna landet runt. Hela programmet hittar du här.

Massor av rymd i Stockholm. På Tekniska museet i Stockholm är det rymdfeber med Space bar och uppträdande av artisten Tekmann, rymdteater för hela familjen och provsmakning av rymdglass, föreläsningar, workshops och mycket mer under både dagen och kvällen. Missa inte heller att bygga din eget raket för chansen att vinna ett besök till ett alldelesäkta raketlabb i Stockholm, hos Swedish Space Corporation. Programmet för Tekniska museets rymddag hittar du här.

Stjärnskådning över hela landet. Vi håller tummarna för klar himmel när teleskopen plockas fram över hela landet. Natthimlen visas upp i bland annat Malmö, Mariestad, Saltsjöbaden och Umeå

Rymdtema hos vetenskapscentren. Vetenskapscentrum över hela landet deltar i festivalen och har rymdtema dagen till ära. Visualiseringscentrum i Norrköping, Balthazar Science Center i Skövde, Curiosum i Umeå och 2047 Science Center i Borlänge deltar alla i Astronomins dag och natt med massor av aktiviteter:  programmering, utställningar, föreläsningar och massa annat rymdigt!

Astronomins dag och natt är en årlig astronomifestival över hela landet som arrangeras av Svenska astronomiska sällskapet och i år firar sitt tioårsjubileum i samarbete med Rymdstyrelsen, Cobham Gaisler/CAES, Catarina och Sven Hagströmers Stiftelse, Swedish Space Corporation, Astro Sweden, Populär Astronomi, Astronomisk ungdom och Tekniska museet.

1 KOMMENTAR

Comments are closed.