Europeiska rymdstyrelsen ESA har haft ministermöte i Berlin, där bland andra Thomas Östros deltog. Sverige är med bland annat i Aurora, ESAs projekt för bemannad rymdexploration med fokus på månen, Mars och asteroiderna. Nittiosjuprocent av ESAs budget är säkrad, uppger New Scientist, vilket är goda nyheter för de allra flesta planerade projekt kan genomföras. Bara rysk-europeiska rymdflygplanet Kliper blev utan finansiering.
Pressmeddelande hos svenska Rymdstyrelsen
Mer info om ministermötet hos ESA

För övrigt rapporterar Aftonbladet om Apophis och hotet mot jorden efter dess besök 2029. På tidningens sajt kl 09 på torsdagen kan man dessutom chatta med astronomen Claes-Ingvar Lagerkvist om Apophis.

Landaren för ESAs flaggskeppsprojekt ExoMars, som ingår i Auroraprogrammet. (Bild: ESA)
Landaren för ESAs flaggskeppsprojekt ExoMars, som ingår i Auroraprogrammet. (Bild: ESA)