Mot slutet av astroveckan så kan man lätt få en smula dåligt samvete för allt som hänt som man inte hunnit skriva om. Som till exempel att svenska satelliten Odin sett söndersprängda kometen Schwassmann-Wachmann utsöndra en ton vatten per sekund. Eller att ESAs kommande marsjeep ExoMars gjort succé på mässa i Tyskland. Sen har vi inte tipsat om Risa Wechslers lägesrapport om jakten på en förklaring för den mörka energin (den som ligger bakom universums allt snabbare expansion alltså) borta på Cosmic Variance. Och visst skrev vi om de där tre nya exoplaneterna i Neptunus-storlek, men vi teg om att ett annat forskarlag (med både amatörer och proffs inblandade) upptäckt en Jupiter-stor planet runt en solliknande stjärna med hjälp av fiffig lågkostnadsteknik. Och till råga på allt har rymdfärjan Discovery, med bara sex veckor kvar till uppskjutning, kommit fram till startplattformer på Kennedy Space Center. Det händer ju ganska mycket därute.

Bild: ESA/M. Pedoussaut
ExoMars på luftfarts- och rymdmässan ILA i Berlin. Klicka för fler bilder och en käck liten film. Mer info finns förresten på Rymden i dag. (Bild: ESA/M. Pedoussaut)