Nåja, inte riktigt allt, eftersom det är långt ifrån klart hur stor stenen var och hur mycket av den brann upp. Men en summering är på sin plats. Över Nordnorge kl 02.05 onsdagen den 7 juni sågs en mycket ljusstark eldkula som enligt vittnen lyste upp den redan ljusa natten. Kolla bonden Peter Bruvolds bild i Aftenposten och Martin Lyngdals bild på Universitetet i Oslos webbplats. Några minuter senare hördes ett kraftigt dån på flera håll, dock enligt DN inte i Sverige, och kl 02.13 registrerade jordskalvbevakningsstationen Norsar lågfrekventa skakningar som måste haft sitt ursprung i meteoritnedslaget. Infraljudpulser registrerades hos Institutet för rymdfysik i Kiruna (klicka för att se pulserna) och så långt bort som Luleå. Norske kändisastronomen Knut Jørgen Røed Ødegaard, som skriver om händelsen hos Universitet i Olso tror att meteoriten kan ha varit bra mycket större än Norges tidigare meteoritrekord, en sten på 90 kilo som föll ner 1904. Aftenposten visar en bild som sägs vara på nedslagsplatsen i Reisadalen, där smällen skakade hus och blåste in gardiner. Men än så länge vet vi inte hur mycket som finns kvar av besöket från ovan.
Artikel på forskning.no
Artikel med bilder hos Universitetet i Oslo
Artikel i dagens DN

(Alltsammans är förstås småpotatis jämfört med stenbumlingen som orsakade jämtska Locknekratern, vars Geocenter slog upp portarna i söndags. Det kan man läsa om hos Länstidningen i Östersund och Östersundsposten.)

Bild: NORSAR
Dånet kom från väster. Pilen visar hur Norsar-stationen ARCES uppfattade meteoritens ankomst natten till i onsdags. För bilder på själva eldkulan, kolla här och här. (Bild: NORSAR)