De är egentligen på väg mot häftigare mål, men passar på att briljera lite grann på vägen dit. Den här veckan har europeiska kometsonden Rosetta passerat Mars, plåtat planeten i 3-d och fångat lilla månen Phobos på film när den åkte förbi. Samtidigt tar NASA:s New Horizons en sväng förbi Jupiter, där den tagit detaljerade bilder på bland annat den Lilla röda fläcken. Rosetta kommer fram till kometen Churyumov-Gerasimenko först år 2014, medan New Horizons når dvärgplaneten Pluto ett år senare.
Mer om New Horizons
Mer om Rosetta hos ESA

Bild: NASA/JHU/SWRI (Jupiter),  ESA/MPS/OSIRIS (Mars)
Jupiters Lilla röda som New Horizons ser den, och Mars i 3-d av Rosetta. Fler Jupiterbilder finns här. Bilder: NASA/Johns Hopkins Univ. Applied Physics Laboratory/SWRI (Jupiter), ESA © 2007 MPS for OSIRIS Team (Mars)